Lees voor
4 oktober 2024

Zeggenschap pak je samen!

" alt=""/>

Net als de ouderenzorg is Groenhuysen volop in ontwikkeling. Dagelijks hebben we het over hoe we de kwaliteit van bestaan van onze cliënten kunnen verbeteren, hoe we beter kunnen samenwerken met collega’s, cliënten, familie, vrijwilligers en zorgpartners en hoe we ons werk beter kunnen organiseren, zodat we klaar zijn voor de snel veranderende ouderenzorg.

Eigen regie pakken en je laten horen

Om als organisatie te kunnen ontwikkelen, is het belangrijk dat onze collega’s zelf de regie pakken in hun werk en hun stem laten horen. Want alleen samen creëren we een werkplek waar zeggenschap vanzelfsprekend is en bijdraagt aan betere samenwerking en hoogwaardige kwaliteit van zorg.

 

Zeggenschap pak je samen!

Daarom organiseerden we deze week het event ‘Zeggenschap pak je samen!’ voor alle professionals van Groenhuysen. Dagvoorzitter en raad van bestuur van Groenhuysen, Heleen van Nispen zei: “In deze zaal zitten 160 zorgverbeteraars. Jullie willen graag meepraten, meedoen en verantwoordelijkheid nemen voor de veranderingen in jullie werk, in jullie vakgebied, in de ouderenzorg. Vanuit een persoonlijke missie. Als we met elkaar alle collega’s stimuleren en ondersteunen dit te doen, dan hebben we binnen Groenhuysen ruim 2500 zorgverbeteraars! Dat biedt perspectief voor een mooie toekomst; met veel werkplezier voor onze medewerkers en veel leefplezier voor onze cliënten.”

 

Als er niets verandert, verandert er niets

Gastspreker Erik Franck nam ons mee in de wereld van ons brein. Hoe beïnvloeden we ons eigen gedrag en de keuzes die we maken bij veranderingen? En kunnen mensen eigenlijk wel veranderen? We kregen handige tips en werden gemotiveerd het leven bij de ballen te grijpen, want ‘Als je niets verandert, verandert er niets’.

 

Eigen verantwoordelijkheid en samen doen

Ook waren er diverse leerzame inspiratiesessies en workshops. Collega’s konden zich verder verdiepen in het thema persoonlijk leiderschap en hun innerlijk kompas, een Zeggenschapsspel spelen, meereizen naar de toekomst van Groenhuysen of handvatten krijgen hoe je praktische wijsheid inzet. Een enthousiaste collega zei: “Ik vind het heel fijn dat hier collega’s vanuit allerlei verschillende vakgebieden bij elkaar zijn. Dat maakt ons ervan bewust dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor ons eigen werk en we het samen nog beter kunnen doen.”

Met trots bedanken we iedereen die deze waardevolle en inspirerende middag mogelijk heeft gemaakt!